Livet i en kör är inte bara rep och konserter, och i Schola Cantorum tar vi tid till att umgås och göra saker tillsammans, såsom “köröl” på någon av studentnationerna efter övningarna, fester (med mycket sång) några gånger per termin, och körresor inom och utom landet.

På en buss på väg någonstans.
Rephelg på Skuttunge bygdegård.
 
 
Middag. Med sång.
Köröl.
Clementinpaus.
Julfest. Alltid med sång.
 
Spex.
Fest med Jane Austen-tema på Länna gård.
 
 
Nattlig serenad.
Schola blickar ut över havet.

På gång

Som avslutning på vårterminen 2018 planerar vi att åka till Tyskland och besöka Erfurt med omgivningar, efter en inbjudan av en tidigare körmedlem. Vi kommer bjuda på konserter i olika kyrkor och göra upptäcktsfärder i Bachs fotspår och andra trevliga aktiviteter.

Gotland, juni 2016

Efter en mycket lyckad Vivaldikonsert avslutades terminen med en resa till Gotland, där kören bjöd på konserter i Väskinde kyrka och Dalhems kyrka. Diverse upptåg och utfärder gjordes med Visby som utgångspunkt och kören bekantade sig med bland annat raukar, ruiner, ringmurar och tandemcyklar.

På väg mot Gotland.
Rauksploring.
Helgumannen.
Jagad.
Jagar.
Blå Lagunen.
Visby.
Odöda scholister lurpassar i grändernas skuggor.
Vi kan i alla fall sjunga.
Väskinde kyrka.
 
Pizzakväll efter konserten.
Hemlängtan?
 
På ringmuren.
 
Dalhems kyrka.
I Schola stöttar vi varandra.
Schola på grönbete.
Nattlivet i Visby.
Tandemcykling.

Åbo, maj 2015

Över Kristi Himmelfärdshelgen i maj 2015 turnerade Schola i Finland med Åbo som utgångspunkt. Det blev konserter i Åbo domkyrka och Centrala Björneborgs kyrka. Repertoaren varierade mellan brittisk renässans, italiensk barock och pampig senromantik till Andrew Cannings sedvanligt fläckfria orgelspel. Verk av scholister Zacharias Ehnvall (”Se, Guds tält står bland människorna”, 2013) och Oliver Lindman (”One Thing I Ask of the Lord”, 2015) framfördes också.

Schola i flaggformation.
 
 
 
Centrala Björneborgs kyrka.
 
På väg upp till Åbo domkyrka.
 
Tillsammans med Turku Cathedral Youth Choir.
Kören repar i Åbo domkyrka.
Konsert i Åbo domkyrka.
I Åbo slott.
 
 
Sightseeing i Åbo.
 
 
 

St. Petersburg, juni 2013

2013 bar det av till Ryssland för konserter i Sankt Petersburg. Här uppfördes bland annat Zacharias Ehnvalls ”Se, Guds tält står bland människorna”, skrivet specifikt för Schola tidigare samma år.

Gotland, 2012

Efter sommarkonsert på hemmaplan med repertoar bestående av svensk sommarmusik, anglikanska pärlor och sakral renässansmusik åkte Schola på turné till Gotland och sjöng i bl.a. Visby Domkyrka. En filminspelning från konsert i Dalhems kyrka finns här och i bildspelet nedan.

 
 
 
Repetition i Dalhems kyrka. Tryck på spela-knappen för att se en videoinspelning av William Byrd: Kyrie (Mass for 4 voices)
Kören utanför Dalhems kyrka.

Paris, 2010

Under Kristi himmelsfärdshelgen våren 2010 var Schola på turné- och körresa i Paris. Det var turnépremiär för nya Schola och innefattade både sightseeing och sjungningar på Svenska Kyrkan i Paris, institutionen för nordiska språk vid Sorbonnes universitet, samt en lunchkonsert i Notre Dame.

Cathédrale Notre-Dame de Paris.
 
Lunchkonsert i Notre-Dame.
Svenska kyrkan i Paris.